Întâmpinare

Actul de a scrie nu poate fi privit cu lejeritate. Nici măcar atunci când glumim despre toate cele. E o formă de a spune: am trecut pe aici. Dar nu ca acele însemnări care marchează prezența cuiva, scrijelind peste vechi icoane. Nu astfel. Ci asumându-ne fiecare nuanță.

joi, 27 iunie 2013

Dl Solomon Marcurs despre Memorii din biblioteca ideală

Aflat la o conferință internațională în Finlanda, dl academician Solomon Marcus a transmis spre prietenii noștri de la Polirom un mesaj menit să însoțească prezentarea volumului "Memorii din biblioteca ideală", despre al cărui conținut domnia sa a aflat de astă primăvară: 

„Cartea matematicianului și scriitorului Bogdan Suceavă 'Întâlniri din biblioteca ideală' este semnul unor vremuri noi, în care viața unui om de știință, cu toate emoțiile și surprizele ce îi sunt rezervate de aventura cercetării, poate prezenta un interes la fel de mare ca cel provocat de mii de ani de literatură, prin poveștile care dau seama despre marile pasiuni ale relațiilor dintre un bărbat și o femeie. Bogdan Suceavă trăiește cu pasiune problemele cercetării matematice și, punând în mișcare talentul său literar, a reușit să scrie o carte pe care foarte rar o poate scrie un matematician. El reușește să convingă pe cititor că a fi matematician este o activitate la fel de umană și de captivantă ca aceea de a crește un copil sau de a iubi o femeie. Citiți-l pe Bogdan Suceavă chiar dacă nu sunteți matematician, sau poate tocmai de aceea. Să mai spunem că Cédric Villani, un matematician francez care tocmai primise cel mai mare premiu în matematică, Medalia Fields, a publicat recent o carte în care transformă în literatură aventura sa științifică. Cartea lui Bogdan Suceavă este interesantă și pentru că aruncă o lumină nouă asupra personalității lui Ion Barbu - Dan Barbilian. Citiți-l deci pe Bogdan Suceavă!“ 

Textul este de acum aici: http://www.polirom.ro/catalog/carte/memorii-din-biblioteca-ideala-4946/ — in Bucharest, Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu